***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Празникът на Българската армия. НАТО е готов да се намеси пряко във войната в Украйна. Русия ще проведе учение с тактически ядрени оръжия

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 май   

 

Традиционният водосвет на бойните флагове и знамената светини се състоя през днешния ден в Деня на храбростта и празник на Българската войска - 6 май, Гергьовден, на пл. „ Свети Александър Невски ".

***

В края на тържествения водосвет над небето на София прелетяха три изтребителя МиГ-29. Те излетяха към 10.05 ч. от летището в Пловдив.

***

Алиансът е подготвен да се намеси директно във войната в Украйна, в случай че Русия пресече една от две червени линии, оповестява италианският в. " Република ", представен от Укринформ и УНИАН.

" За пръв път от началото на войната НАТО дефинира, по доста конфиденциален метод и без публични изказвания, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до директна военна интервенция в спора в Украйна ", написа италианското издание.

***

Русия ще организира в близко бъдеще военно обучение, което ще включва отработване на използването тактически нуклеарни оръжия, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират съветското министерството на защитата.

Министерството посочи, че учението е подредено от президента Владимир Путин. То ще ревизира готовността на нестратегическите нуклеарни сили за осъществяване на бойни задачи. Ученията ще включват отработване на подготовката и разполагането за потребление на нестратегически нуклеарни сили.

***

„ Никога не можах да намеря отговор на въпроса за какво в Китай се действаше толкоз прекалено строго още незабавно, което за мен значеше, че има нещо премълчано, нещо, което не знаем и че би трябвало да бъдем доста радикални в ограниченията си “.

„ За първите месеци, до момента в който действаше интензивно оперативният щаб, ние имаме най-ниска смъртност в света. Когато настъпи разнобой и се намесиха политиците, нещата станаха много неуправляеми и за жалост излязохме от тази пандемия втори по смъртност в света след Перу “.

***

" Реформаторски настроеният някогашен министър-председател на балканската страна Николай Денков предизвестява за заплахата „ други страни “ да се пробват да управляват държавните управления в България поради значимата роля, която тя скоро ще играе в преноса на газ за Европейския съюз, написа испанският публицист Марк Маргинедас в EL PERIÓDICO, оповестиха от пресцентъра на " Продължаваме промяната "

В продължение на девет месеца, проевропейската коалиция Продължаваме промяната е отпред на мъчно съдружно държавно управление в България, подкрепяно от други две партии, чиито водачи са свързани с корупция. В изявление за EL PERIÓDICO някогашният министър-председател обосновава шерването на изпълнителната власт, споделя за промените в границите на своя мандат и предизвестява за възходящия интерес на „ други “ сили, т.е. на Русия, да управлява от задкулисието вземането на решения в София, като се има поради ролята на страната като директна точка за газ към Европейски Съюз.

***

***

" Днес е Гергьовден - един от най-светлите християнски празници и ден на храбростта.  Честит имен ден на всички именници! Честит празник на българската войска! ", това написа в профила си във Facebook съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

" Отново съм със фамилията си на плаж " Корал " и се радваме на майското слънце.  Въпреки че на доста тази тематика омръзна, тя е добър образец какво значи храброст и смелост в днешния ден и какво не ", добави той.

***

Украйна разкритикува проектите на Русия да организира учения с тактически нуклеарни оръжия, наричайки това " изнудване ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден съветското министерство на защитата заяви, че ще има такива маневри в близко бъдеще. " Обявените тактически нуклеарни учения ще бъдат в отговор на западните изказвания за изпращане на войски в Украйна ", изясни по-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

***

Френският дипломат в Москва също бе извикан през днешния ден в съветското Министерство на външните работи, предадоха ТАСС и Ройтерс.

***

Полша желае " допустимо най-хубави връзки с Америка, без значение кой е на власт ", съобщи през вчерашния ден полският министър на външните работи Радослав Шикорски по време на посещаване във Вашингтон, съобщи Ройтерс, базирайки се на полската новинарска организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да повторим грешките на нашите прародители, като заложим всичките си чипове на един цвят ", съобщи през вчерашния ден Шикорски, представен от ПАП.

***

Заместник-министърът на общностите и завръщането в държавното управление на Косово Радоица Радомирович заяви, че в град Лепосавич, Северно Косово, е осъществен опит за ликвидиране на косовския сръбски политик Марко Ябланович, заяви вестник „ Коха диторе “, представен от Българска телеграфна агенция.

***

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси дойде през днешния ден на посещаване в Иран, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на локални медии.

Гроси ще разиска с представители на иранските управляващи нуклеарната стратегия на страната. Той ще взе участие в нуклеарна конференция и ще се срещне " с най-високите представители на нуклеарната стратегия и на политическите управляващи " в Иран, оповестиха иранските организации Мехр и ИСНА, представени от Агенция Франс Прес.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР